c.amacımız

Amacımız

Lisede alınan mesleki eğitim mucizesi

Dünyanın pek çok ülkesinin ekonomik gelişmişliğini borçlu olduğu meslek liselerinde çıtayı nereye kadar yükseltebiliriz? İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  yeni bir döneme girerken kendimize sorduğumuz ilk soru bu oldu.

İTÜ’nün uzmanlık, araştırma, teknolojinin takipçisi olmak, vizyonerlik gibi temel ilkelerini İTÜ MTAL’ın DNA’sına işledik.

Amacımız, yeni İTÜ’lüleri henüz lise çağından başlayarak yetiştirmek.

Üniversite kalitesinde bir kadro, ders programı ve yaklaşım

Öğrencilerimizin bilim, teknoloji ve sektör dinamikleri çerçevesinde üst düzey beceriler geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefledik. Onları yerel ve küresel sorunlara çözümler üretebilen bireylere dönüştürmenin yolunun saf bilgi olduğuna inandık.

Ülkemizin en önemli meslek liselerinden birisi olma hedefiyle, alanının en iyilerini yetiştirmek için yola çıktık.